Victoria'Story

Hideg finom Levesek avagy Szerda van!

Bejött a jó idő tehát előkerülhetnek a hideg,de FINOM levesek..Nem kell a szokványos eperkrém vagy épp a gyümölcs levesre gondolni.. Sőt ezek nem is a kedvenceim.. Nagyon sokáig nem is szerettem a HIDEG leveseket.. Nem tudom nekem egy leves az meleg és pont… Majd jött a SZERELEM első kóstolásra.. Nem más mint  a 

GAZPACHO-mégpedig Jamie Oliver féle *-* Nyamiii (Aki ismer az tudja,hogy mennyire imádom a szakácsot) A gazpacho egy spanyol zöldségleves, melyet az ország különböző tájain más és más recept szerint készítenek.

raw-gazpacho1

Hozzávalók:

  • 750 g paradicsom
  • 150 g vöröshagyma
  • 180 g kígyóuborka
  • 2 db paprika (nagyobb)
  • 1 db paprika (kaliforniai, zöld)
  • 100 g kenyér – fehér (szikkadt)
  • 50 ml fehérborecet
  • 200 ml olívaolaj – extra szűz
  • 350 ml víz
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 csapott teáskanál bors – fekete (tört)

 

Elkészítés:

A paradicsomokat kereszt alakban nem túl mélyen bevágom és lobogó vízbe teszem 2 percre. A vízből kivéve a héjuk nagyon könnyen eltávolítható.A zöldségeket durván felkockázom és egy légmentesen zárható nagy dobozba szórom a meghámozott, felkockázott paradicsom hússal együtt. Meglocsolom az olívaolaj felével, sóval, és borssal finoman megszórom, majd alaposan összeforgatom a zöldségeket.A kenyeret is nagyobb darabokra felvágom és egy kisebb tálba téve meglocsolom a borecettel, majd megvárom míg magába szívja a kenyér az ecetet. Utána ráhelyezem a zöldségekre és lezárom a dobozt, körülbelül 12 órára hűtőbe teszem.Miután letelt a 12 óra egy turmixba teszem a zöldségeket és a kenyeret is és nagy fokozaton alaposan összeturmixolom. Közben lassan hozzácsurgatom az olívaolaj másik felét, majd a turmixot a legalacsonyabb fokozatra veszem és 3-4 dl vizet is hozzáöntök.Átszűröm a már elkészült levest, de nem passzírozom át.Egy légmentesen zárható edénybe, vagy befőttes üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk fogyasztásig.

 

A másik nem nagy kedvencem de ettem már az pedig a MINESTRONE leveske.. 

minestrone_0429

Az egyik legjobb nyári leves az olasz  leves recept, ami akár hidegen, akár melegen is egyaránt remek ebéd vagy vacsora lehet. Próbáld ki te is ezt a remek receptet, és mondj véleményt neked,hogy ízlett 😉

Hozzávalók:

  • 1 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
  • 1 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
  • 0.25 db karalábé
  • 0.5 db cukkini (kisebb)
  • 2 db újhagyma
  • 1 db burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • 100 g bab – konzerv
  • 1 L víz (forró)
  • 20 szál tészta – spagetti (száraz)
  • fekete bors (őrölt)

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megmossuk, majd megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk őket.Egy nagyobb lábasban felmelegítjük az olívaolajat, és rádobjuk a zöldségeket. Pár percig pirítjuk őket, majd felöntjük annyi vízzel, vagy zöldségalaplével hogy ellepje őket. Picit sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 20-25 percig főzzük.Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a lecsepegtetett fehér babot, és a felaprított petrezselyemzöldet, majd felöntjük a maradék vízzel és adunk hozzá még sót, borsot ha igényli.A spagettitésztát nem hagyjuk hosszúra, hanem négyfelé törjük, és beleszórjuk a levesbe. 8-9 percig főzzük még a levest, hogy a tészta megfőjön.Ezzel el is készült a tökéletes minestrone leves! Melegen, vagy hidegen, parmezánnal megszórva tálaljuk.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!